Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis

Geriausi vasaros patiekalai yra greit pagaminami, lengvi ir spalvingi. Mano nuomone, ilgai gaišti prie viryklės mūsų trumpą vasarą yra tikra nuodėmė. O ir valgyti geriausia lauko terasoje, kieme, sodelyje, miške prie upės ar ant suoliuko parke.

Šias gaivias vidurvasario salotas pagaminau per 15 minučių. Ir vakarieniavome savo balkone, lyjant smarkiam vasariškam lietui.

peach_goat_basil_blueberry

peach_goat_basil_blueberry_1

2 salotų mėgėjams reikės:

3 persikų/nektarinų

šviežio ožkos sūrio

didelės saujos baziliko lapelių arba rukolos

pundelio mėgstamų salotų

saujos uogų (mėlynių, šilauogių, aviečių)

kelių šaukštų kepintų riešutų ar sėklų

padažui

4 v.š. aliejaus

1 v.š. balzaminio acto (jei norite intensyvesnio skonio, pilkite daugiau acto)

1 a.š. medaus

druskos, pipirų pagal skonį

 

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (grilio funkcija). Susimaišome padažą iš skirtų produktų. Persikus/nektarinus perpjauname pusiau, išimame kauliuką, patepame padažu ir sudėję ant grotelių, kepame apie 10 min. (po grotelėmis padėkite skardą, kad neprilašėtų). Iškepusius kaulavaisius paliekame pravėsti. Į lėkštes paskirstome nuplautas salotas ir bazilikus/rukolą, užpilame pusę padažo. Sudedame persikus/nektarinus, ožkos sūrį, beriame uogas ir skrudintus riešutus, sėklas. Užpilame likusiu padažu. Valgome su šviežia balta duona.

Skanaus ir džiaukimės vasara visais įmanomais būdais!

peach_goat_basil_blueberry_2

Parašykite komentarą