Guliašo sriuba su kiauliena

Pavasaris. Žinau, banalu kaskart po žiemos atšilus pasakot apie tai, kaip aš jo laukiau.  Bet negaliu susilaikyt. Negaliu susilaikyt nesidžiaugus, kad išėjus ryte į lauką nebereikia žvarbt nuo ledinio vėjo, kad tuoj žaliuos, žydės, kvepės… Kylanti temperatūra tiesiog skelbia, kad prasideda geriausias metų laikas. Nusipirksiu šiandien glėbį tulpių, nuvalysiu žiemos likučius nuo langų ir nukišiu šiltus drabužius į spintos gilumą. Pagaliau JIS atėjo.

O receptas šįkart toks proziškas ir dar primenantis šaltokas dienas, kai pietums norėjosi kažko karšto, sotaus ir aštraus, kad sušilt. Nedrįstu sakyt, kad pagaminau 100 proc. tikrą guliašą (nes neturėjau guliašui naudojamų vengriškų aštrių paprikos prieskonių), bet šis variantas buvo tikresnis nei tas, kokį buvom įpratę valgyti prieš 20 metų. Apskritai, man patinka, kad guliašas yra gana universalus patiekalas, galintis virsti tiek sriuba, tiek ir troškiniu. Gaminamas su įvairia mėsa (jautiena, kiauliena, aviena) ir daržovėmis, vis tiek vadinsis guliašu, jei bus verdamas su aštriųjų pipirų milteliais.Taigi, jei dar kas nesušilot nuo pavasarinės saulės,  siūlau pasigaminti skanią guliašo sriubą su kiauliena.

goulash_pork_2

goulash_pork_3

4-6 valgytojams reikės:

3 vidutinių svogūnų

2 česnako skiltelių

1 aštriojo pipiro

1 saldžiosios paprikos

500 g kiaulienos sprandinės

1 a.š. paprikos miltelių

1 a.š. aštrios paprikos miltelių

1 a.š. džiovinto čiobrelio

1,5 l jautienos sultinio

2 v.š. kapotų petražolių

1 a.š. raudonojo vyno acto

2 smulkiai pjaustytų pomidorų

1 v.š. pomidorų pastos

300 g bulvių

druskos, juodųjų pipirų

aliejaus

Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, papriką ir aštrųjį pipirą kol suminkštės.  Daržoves suberkite į puodą, kuriame virsite sriubą. Kiaulieną supjaustykite stambiais kubeliais ir apkepkite, suberkite paprikos, aštriųjų pipirų miltelius, čiobrelius ir baikite kepti, kol gražiai apskrus. Mėsą sudėkite į puodą su daržovėmis, įpilkite stiklinę sultinio ir virkite, kol nugaruos pusė skysčio. Tada sudėkite petražoles, actą, pomidorus, pomidorų pastą, gardinkite druska, pipirais. Supilkite likusį sultinį (mėsa ir daržovės turi būti sultinyje). Virkite uždengę ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos. Jei skystis labai nugaravo – papildykite. Tuomet sudėkite stambiai pjaustytas bulves – kai jos išvirs, guliašas bus paruoštas.

Aštrių akimirkų!

goulash_pork

Reklama

6 komentarai “Guliašo sriuba su kiauliena

  1. Pamačiau nuotrauką ir iškart supratau, kas pateko į Santa Maria tolimesnį etapą 🙂 Sveikinu.
    Nuotraukos, tai tikrai fantastiškos ir žadinančios apetitą.

    Patinka

  2. Ooo, kaip džiugu matyt 🙂 Žinot (o gal geriau kreipkimės Tu?:)), skaitau ingredientus ir gal poros tik neturiu (svarbiausiai tai mėsos), lėkčiau ir gaminčiau, nes atrodo išties begalo gardžiai. Na bet greitu laiku tikiuos gaminti :), begalo mėgstu visokius tokius troškinukus 🙂

    Patinka

    1. Reda, žinoma, visada mieliau “tu“ nei “jūs“ :). Man ir džiugu, kad užsuki (ir džiaugiuos, kad tavo tinklaraštis vėl atnaujintas puikiais įrašais 🙂 ). Aš irgi esu didelė “vieno puodo“ patiekalų mėgėja ;).

      Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s