Panna cotta: spalvos ir skoniai

Pieniškai želei panna cotta pagaminti užtenka vos keturių ingredientų. Ir jei receptas geras, o svarstyklės nemeluoja, desertas bus puikus. Man patinka švelni ir minkšta, bet laikanti formą panna cotta. Kuri tirpsta burnoje kaip ledai.

Tokį nepretenzingą desertą lengva dar labiau pagardinti. Jei pagaminsite įvairių skonių želė, užbersite šviežių uogų, smulkintų riešutų ar sausainių trupinių, užpilsite karamelinio padažo ar gardžių trintų uogų, o gal šlakelį šaltos stiprios kavos, airiško likerio ar granatų sirupo, panna cotta atsiskleis kaskart vis naujai ir tikrai nepabos.

panacota_1

panacota_2

Vanilinė panna cotta (apie 300 ml):

150 ml pieno

125 ml grietinėlės

20 g cukraus

1 a.š. želatinos miltelių ((dr. Qetker)

0,5 vanilės ankšties

 

Pieną ir grietinėlę supilame į prikaistuvį, įdedame cukrų, vanilės ankšties sėklas ir pačią ankštį. Užverdame. Paliekame kiek ataušti, kad pienas prisigertų vanilės aromato. Želatiną užpilame šaukštu šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Iš pieno išimame vanilės ankštį, jį vėl užkaitiname iki virimo. Į karštą pieną dedame išbrinkusią želatiną, gerai išmaišome ir išpilstome į paruoštus indelius. Padedame šaltai, kad sustingtų (užtruks apie 3 val., priklausomai nuo indelių dydžio). Tada gaminame norimo skonio želė ar užpilą.

panacota_all_1

ŽELĖ (iš nurodytų produktų pagaminsite apie 250-300 ml želė)

Kivi ir mėta

250 ml vandens

0,5 pakelio (40 g) kivi želė miltelių (dr. Qetker)

3-4 v.š. mėtų sirupo

Želė gaminame pagal instrukciją ant pakelio. Įpilame mėtų sirupą. Visiškai ataušiname ir paskirstome ant sustingusios panna cottos. Paliekame sustingti.

Mangas

250 ml mangų sulčių ar tyrės

5 g želatinos (dr. Qetker)

Želatiną išbrinkiname 1 v.š. vandens. 50 ml sulčių ar tyrės užkaitiname ir ištirpiname želatiną. Gerai išmaišome ir sudedame į likusias sultis/tyrę. Ataušiname ir paskirstome ant sustingusios panna cottos. Paliekame sustingti.

Balzaminė braškė (receptas)

3 v.š. balzaminio acto

2 st. pjaustytų braškių (gali būti šaldytos)

4 v.š. medaus (ar daugiau, jei norisi saldžiau)

1 v.š. citrinos sulčių

0,5 a.š. vanilinio cukraus ar keli lašeliai vanilės ekstrakto

keli krisleliai druskos

želatinos *

Actą kaitiname, kol nugaruos ir sutirštės. Tada supilame braškes, citrinos sultis, medų, druską ir vanilinį cukrų. Paverdame 5-7 minutes. Sutriname trintuvu (blenderiu). Jei patinka braškių gabaliukai, galima netrinti. Želatinos dedame tiek, kiek turime skysčio (*- 250 ml skysčio reikia 5 g želatinos). Želatiną brinkiname šaukšte vandens, sudedame į karštas uogas ir išmaišome. Ataušiname ir paskirstome ant sustingusios panna cottos. Paliekame sustingti.

Kinrožė (hibiskus) ir granatai

250 ml vandens

saujelė džiovintos kinrožės lapelių

6 g želatinos miltelių (dr. Qetker)

2 v.š. cukraus (nebūtinai)

Želatiną užpilame 2 v.š. vandens ir paliekame išbrinkti. Užverdame vandenį puode, sudedame kinrožės arbatą, cukrų ir paverdame apie 5-7 min. Nukošiame. Į karštą arbatą dedame želatiną, gerai išmaišome, visai ataušiname. Paskirstome ant sustingusios panna cottos, užberiame po keletą granatų sėklų ir paliekame sustingti.

Saldžių ir nuostabių akimirkų!

panacota_3

Advertisements

2 thoughts on “Panna cotta: spalvos ir skoniai

    1. Ačiū, Ingeliuke :). Visiškai sutinku – panna cotta yra vasaros desertas, kai norisi kažko lengvo, gaivaus ir per karšta kaisti orkaitę.

      Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s