Apverstas karamelinis bananų pyragas

Pastarieji keli savaitgaliai atrodo tokie trumpi ir taip greit pasibaigia. Per savaitę  priplanuoju ką veiksiu laisvadieniais, bet nei trečdalio nepadarau – rodos, tik buvo penktadienio vakaras, o štai jau sekmadienis, šeštadienis išvis kažkur dingo. Ech, reikia paguodos, gal kažko saldaus, svaigiai kvepiančio? Įsivaizduokite karamelizuotų bananų, apelsino žievelės ir cinamono derinį – neįtikėtinas!!! Patikėkit 🙂

20×30 dydžio pyragui reikės:

tešlai (sviestas, kiaušiniai ir jogurtas turi būti kambario temperatūros)

100 g sviesto

90 g cukraus

2 kiaušinių

3 v.š. jogurto

180 g miltų

1 a.š. kepimo miltelių

truputis vanilinio cukraus

karamelei

30 g sviesto

70 g cukraus

įdarui

3 nedidelių bananų

vieno apelsino nutarkuotos žievelės (tik geltonosios dalies)

1 a.š. cinamono

Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC.  Karamelei įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indą, tolygiai paskirstome. Bananus pjaustome išilgai į keturias juosteles ir išdėliojame ant karamelės. Apibarstome apelsino žievele ir cinamonu.

Tešlai sviestą išplakame su cukrumi kol masė bus puri. Po vieną įplakame kiaušinius, atsargiai įmaišome jogurtą. Miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sumaišome atskirame inde, tuomet atsargiai įmaišome į sviesto masę.

Tešlą sukrečiame ant bananų, paskirstome. Kepame apie 30-40 min., kol gražiai parus. Iškepusiam pyragui peiliu perbraukiame kraštelius, kad atsiskirtų nuo kepimo formos ir uždėję lėkštę (ant kepimo formos) apverčiame pyragą.

P.S. Pyragas skaniausias kol šiltas. Kitą dieną jis praranda ir skonį, ir išvaizdą. Beje, originaliame recepte naudojama sluoksniuota tešla.

Saldžių akimirkų!

Advertisements

6 thoughts on “Apverstas karamelinis bananų pyragas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s