Vaniliniai zefyrai (marshmallows)

Jau labai lauktas sniegas pasirodė penktadienį, kaip tik tada, kai virtuvėje viriau cukraus sirupą, plakiau baltymus ir maišiau zefyrus. Kitas rytas buvo vis dar labai baltas ir šviesus. Toks, kokių jau pasiilgau. Buvo taip gera virt kakavą, tirpint joje šviežius zefyriukus ir mėgautis malonia puta, stebint kaip kieme smagiai lipdomas pirmasis šios žiemos besmegenis.

zefyras_1

zefyras_3

zefyras_2

Kol kas labiausiai vykęs ir patikęs amerikietiškų zefyrų receptas. Standūs, purūs ir minkšti, gražiai tirpstantys kavoje ar kakavoje zefyriukai. Kepti juos taip pat bandėme – puikiai pavyksta. Kukurūzų sirupo neturėjau, naudojau auksaspalvį (M&S Golden Syrup), todėl zefyrai nebuvo idealiai balti. Zefyrus galima nuspalvinti maistiniais dažais.

apie 0,5 st. cukraus pudros

1 v.š +1 a.š. su kaupu želatinos miltelių (mano rekomendacijos – tik dr. Oetker)

0,5 st. vandens

1 st. cukraus

1/4 st. kukurūzų sirupo

truputis druskos

1 kiaušinio baltymas

1 a.š. vanilinio cukraus

1 v.š. bekvapio aliejaus

 

20*20 dydžio skardą patepame aliejumi ir gausiai pabarstome cukraus pudra. Želatiną didesniame dubenyje užpilame puse kiekio vandens ir paliekame brinkti. Į prikaistuvį pilame cukrų, likusį vandenį, kukurūzų sirupą, druską ir maišydami mediniu šaukštu verdame ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir užvirs. Tada padidiname ugnį iki vidutinės ir nemaišydami (!) verdame dar 10-12 min. Karštą cukraus sirupą pilame į indą su išbrinkusia želatina, maišome, kol masė bus vientisa. Tada viską plakame mikseriu (didžiausiu greičiu), kol masė patrigubės ir taps glotni bei tąsi. Atskirame inde išplakame baltymą su vaniliniu cukrumi iki standumo. Galiausiai, atsargiai sumaišome plaktus cukraus sirupą ir baltymą. Viską supilame į paruoštą skardą, išlyginame ir vėl gausiai pabarstome cukraus pudra. Paliekame kambario temperatūroje stingti 3-4 val. arba pernakt.

Zefyrus pjaustome kvadratėliais, aliejumi pateptu peiliu (ar picos peiliu) ir pavoliojame cukraus pudroje.

Recepto šaltinis: ČIA

Saldžių ir maloniausių žiemiškų akimirkų!

zefyras

zefyras_8

 

8 komentarai “Vaniliniai zefyrai (marshmallows)

    1. Liucija, galite naudoti paprastą cukraus sirupą. Jo rasite didesniuose prekybcentriuose prie cukraus. Paprastai perku Dan Sukker.

      Patinka

Parašykite komentarą