Tikiu, kad kiekvienas patiekalas turi savo istoriją. O kiekviena istorija sieja žmones, vietas, atsitiktinumus, emocijas. Ir turbūt todėl, kažkam gimęs receptas tėra tik istorijos santrauka. Turbūt todėl, žmonės, gamindami pagal tą patį receptą, sukuria skirtingo skonio patiekalus. Nes kiekvienas įdeda recepte neužrašytų ingredientų.
išeis apie 15-20 rutuliukų:
0,5 vidutinės paprikos
pora saujų įvairių mėgstamų riešutų ar sėklų (išbandyta su migdolais, anakardžiais, saulėgrąžomis)
1 česnako skiltelė
3-4 v.š. tarkuoto kietojo sūrio (nebūtina)
dvi šakelės baziliko
aliejaus
druskos, pipirų
rutuliukams apvolioti – aguonų, sezamo sėklų, paprikos miltelių, maltų pistacijų ar kt. riešutų, juodgrūdės sėklų ir t.t.
2 nedideli burokėliai
granatų sirupo
grąžgarsčių arba saulėgrąžų daigų (itin rekomenduoju)
granato sėklų
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Burokėlius supjaustome/sutarkuojame plonomis riekelėmis, pasūdome ir suvilgome aliejumi. Išdėliojame riekeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame kol suminkštės (apie 20-30 min.).
Rutuliukams į smulkintuvą sudedame riešutus, valytą ir smulkintą papriką, česnaką, baziliką (su visais koteliais), įpilame truputį aliejaus ir smulkiname iki kuo vientisesnės masės. Galiausiai įmaišome sūrį ir gardiname druska, pipirais. Masė turi gautis gana tiršta, kad galima būtų formuoti rutuliukus, todėl svarbu nepadauginti aliejaus. Jei pesto per skystas, į smulkintuvą dėkite dar riešutų ir vėl viską sumalkite.
Rutuliukus galite formuoti dviem šaukšteliais arba rankomis. Suformuotus rutuliukus apvoliokite sėklose – gražiausiai tai pavyksta padaryti mažame sietelyje.
Pagaminame padažą iš granatų sirupo, aliejaus, druskos. Juo užpilame lėkštėse išdėliotas grąžgarstes (dar skaniau su saulėgrąžų daigais) ir burokėlius. Ant viršaus išdėliojame rutuliukus, pabarstome granatų sėklomis.
Malonių akimirkų!
Tobula!!! Receptas vertas medalio 😉
PatinkaPatinka
Giedre, ačiū už komplimentus ;).
PatinkaPatinka
Atrodo nuostabiai!! Būtinai reikės pabandyti! Ο patiekimas vertas 10 balų!
PatinkaPatinka
Inga, labai malonu girdėt :). Lauksiu komentaro, ar patiko.
PatinkaPatinka
Buvo ypatingai skanu, burokėlių ir granatų duetas – vienas mano mėgstamiausių (ir sako, sveikatai naudingas)
Sveikinimai BAF #1 🙂
PatinkaPatinka
Kumucia, kaip malonu, kad išbandėte ir parašėte :). Taip, tas duetas man irgi labai liuks, apskritai, granatų sirupas keptoms daržovėmis gardint tiesiog idealiai tinka. Ačiū už sveikinimus, beje, Jus taip pat sveikinu ;).
PatinkaPatinka
Smagu. Tikiuosi, kad dar susitiksime 😉
PatinkaPatinka