Paprikų pesto rutuliukai su keptais burokėliais

Tikiu, kad kiekvienas patiekalas turi savo istoriją. O kiekviena istorija sieja žmones, vietas, atsitiktinumus, emocijas. Ir turbūt todėl, kažkam gimęs receptas tėra tik istorijos santrauka. Turbūt todėl, žmonės, gamindami pagal tą patį receptą, sukuria skirtingo skonio patiekalus. Nes kiekvienas įdeda recepte neužrašytų ingredientų.

pesto_6

pesto_g

pesto_4

išeis apie 15-20 rutuliukų:

0,5 vidutinės paprikos

pora saujų įvairių mėgstamų riešutų ar sėklų (išbandyta su migdolais, anakardžiais, saulėgrąžomis)

1 česnako skiltelė

3-4 v.š. tarkuoto kietojo sūrio (nebūtina)

dvi šakelės baziliko

aliejaus

druskos, pipirų

rutuliukams apvolioti – aguonų, sezamo sėklų, paprikos miltelių, maltų pistacijų ar kt. riešutų, juodgrūdės sėklų ir t.t.

2 nedideli burokėliai

granatų sirupo

grąžgarsčių arba saulėgrąžų daigų (itin rekomenduoju)

granato sėklų

 

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Burokėlius supjaustome/sutarkuojame plonomis riekelėmis, pasūdome ir suvilgome aliejumi. Išdėliojame riekeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame kol suminkštės (apie 20-30 min.).

Rutuliukams į smulkintuvą sudedame riešutus, valytą ir smulkintą papriką, česnaką, baziliką (su visais koteliais), įpilame truputį aliejaus ir smulkiname iki kuo vientisesnės masės. Galiausiai įmaišome sūrį ir gardiname druska, pipirais. Masė turi gautis gana tiršta, kad galima būtų formuoti rutuliukus, todėl svarbu nepadauginti aliejaus. Jei pesto per skystas, į smulkintuvą dėkite dar riešutų ir vėl viską sumalkite.

Rutuliukus galite formuoti dviem šaukšteliais arba rankomis. Suformuotus rutuliukus apvoliokite sėklose – gražiausiai tai pavyksta padaryti mažame sietelyje.

Pagaminame padažą iš granatų sirupo, aliejaus, druskos. Juo užpilame lėkštėse išdėliotas grąžgarstes (dar skaniau su saulėgrąžų daigais) ir burokėlius. Ant viršaus išdėliojame rutuliukus, pabarstome granatų sėklomis.

Malonių akimirkų!

pesto_3

pesto_2

Advertisements

7 thoughts on “Paprikų pesto rutuliukai su keptais burokėliais

  1. Buvo ypatingai skanu, burokėlių ir granatų duetas – vienas mano mėgstamiausių (ir sako, sveikatai naudingas)
    Sveikinimai BAF #1 🙂

    Patinka

    1. Kumucia, kaip malonu, kad išbandėte ir parašėte :). Taip, tas duetas man irgi labai liuks, apskritai, granatų sirupas keptoms daržovėmis gardint tiesiog idealiai tinka. Ačiū už sveikinimus, beje, Jus taip pat sveikinu ;).

      Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s