Bulvių salotos – paprastas ir sotus patiekalas. Maisto derinimo šalininkai, žinoma, paprieštaraus, bet man bulvės tinka ir su mėsa, ir su žuvimi, ir su grybais. Galvodama apie artėjančią Kūčių vakarienę, bulves šįkart suderinau su grybais. Kaip ir turi būti, salotose nėra jokių gyvulinės kilmės riebalų, o salotas galima valgyti tiek vienas, tiek ir derinant su kokia silkute. P.S. pasninkui pasibaigus, salotas dar galima praturtinti lengvai pakeptos šalto rūkymo šoninės gabaliukais.
Dviems alkaniems valgytojams reikės:
5 vidutinio dydžio bulvių, virtų su lupena
15-20 nedidelių pievagrybių (su miško grybais būtų dar skaniau)
pusė raudonojo svogūno
1-2 nedideli marinuoti agurkai
aliejaus grybams kepti
padažui
3 v.š. saulėgrąžų aliejaus
1 v.š. baltojo vyno acto
druskos
juodųjų pipirų
Grybus supjaustome griežinėliais ir apkepame iš abiejų pusių aliejuje (nepridėkite grybų keliomis eilėmis į keptuvę, geriau kepkite kelis kartus), ataušiname. Tuo tarpu, nulupame bulves, jas ir agurkus supjaustome griežinėliais, o svogūnus – plonomis riekelėmis. Grybus, bulves, agurkus ir svogūnus sudedame į dubenį, sumaišome padažą, užpilame juo salotas ir lengvai permaišome.
Gardžios ir ramios Kūčių vakarienės!
Tikrai labai tinka viskas 🙂 Mmmm seilės varva
PatinkaPatinka
Super salotos, atrodo, kad agurkai nelabai tiktu, bet kai valgai, agurkai duoda gaivumo ir pasirodo, kad super viskas dera 🙂 bandziau ir su paprastais, svieziais agurkais, tai irgi super skanu buvo 🙂
PatinkaPatinka
Siggy, kaip smagu, kad išbandėt, patiko ir parašėt atsiliepimą. Net nesusimąsčiau apie šviežius agurkus šiose salotose, reiks ir pačiai išbandyt ;).
PatinkaPatinka