Omleto vyniotinis su tunu

Pastebiu, kad jau antra savaitė maisto tinklaraščiuose (tiek lietuviškuose, tiek ir užsienietiškuose) karaliauja kiaušiniai. Kitaip ir negali būti – visi laukia Velykų, šviesių ir saulėtų, tikrosios pavasario pradžios. Nors žiema dar niekaip nenori trauktis ir tikriausiai kiaušinius teks ridinėti ant sniego, bet tiek jau to – grožėsimės margučiais baltame patale.

Kiaušiniai užėmė ir mano šaldytuvą bei tinklaraštį :). Šįkart gaminau omleto vyniotinį su tunu ir grietinėlės sūriu. Pagal receptą jis valgomas šiltas, bet mums labiau patiko atšaldytas. Tiks ne tik vakarienei ar lengviems pietums, bet ir artėjančioms šventėms.

Omletui iškepti (30×40 cm) reikės:

600 ml pieno

250 ml (ne gramų) miltų

1 a.š. druskos

1-2 a.š. cukraus (nebūtina)

1/3 a.š. maltų juodųjų pipirų

6 kiaušinių

Orkaitę įkaitiname iki 225 laipsnių (man užteko 200). Pieną ir miltus supilame į didesnį dubenį , paplakame, kol susimaišys. Suberiame druską, cukrų, pipirus – išmaišome. Elektriniu plaktuvu įplakame kiaušinius. Skardą ištiesiame kepimo popieriumi, patepame aliejumi, pilame tešlą. Kepame apie 20-25 min., kol gražiai paruduos. Iškepusį omletą išverčiame ant kito paruošto kepimo popieriaus lapo, susukame kartu su popieriumi į ritinį  ir leidžiame praaušti. Beje, omletas kepdamas labai išsipučia, neišsigąskite – suslūgs, kai ištrauksite iš orkaitės.

Įdarui reikės:

1 nedidelio geltonojo svogūno

1 v.š. cukraus

1 v.š. baltojo vyno acto (aš naudojau ryžių actą)

1-2 v.š. aliejaus

2 v.š. smulkintų krapų

150 g grietinėlės sūrio (naudojau “Philadelphia“, gali būti su priedais)

2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų

2 skardinės tuno aliejuje (galima naudoti ir kitokią žuvį, pvz. lašišą)

1/2 a.š. maltų  juodųjų pipirų

150 ml tarkuoto Ementalio sūrio (tiks ir kitoks fermentinis sūris)

Svogūną smulkiai supjaustome, kepame įkaitintame aliejuje kartu su cukrumi, kol cukrus išsilydys. Tuomet pilame actą, sumažiname ugnį ir pakepiname dar 5-6 min. Nuėmę nuo ugnies pasūdome ir pabarstome pipirais, išmaišome.

Nuo tuno nupilame aliejų, sudedame žuvį į keptus svogūnus (aš viską maišiau dubenėlyje, ne keptuvėje), išmaišome. Sudedame grietinėlės sūrį, krapus, svogūnų laiškus, jei reikia, dar pasūdome, viską atsargiai išmaišome.

Orkaitę, su įjungta grilio funkcija įkaitiname iki 250 laipsnių (man užteko 225 laipsnių).

Išvyniojame omletą, ant jo tolygiai paskirstome tuno įdarą. Prie kraštų paliekame 2-3 cm be įdaro. Kiek įmanoma standžiau suvyniojame vyniotinį, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad siūlė būtų apačioje. Apibarstome tarkuotu Ementalio sūrio ir šauname į orkaitę 5-10 min. Kepame, kol sūris išsilydys ir apskrus.

Mano patirtis: gaminau pusę normos, užteko 3 žmonėms vakarienei. Tik užkeptas vyniotinis prastokai pjaustėsi, todėl iškepus siūlau lukterti , kol praauš. Kitą kartą naudosiu lašišą vien dėl smagesnės įdaro spalvos arba įbersiu truputį saldžiosios paprikos miltelių.

P.S. ačiū sesei už pagalbą fotografuojant ir ragaujant ;)!

Gardžių akimirkų !

Reklama

6 komentarai “Omleto vyniotinis su tunu

  1. Sita reikala gaminau pusryciams. Vietoj tuno, kurio baisiai nemegstu, dejau rukyta lasisa. Nu tikrai labai skanu. Man buvo truputi rieboka – visa diena atsiruginejau lasisa ir keptais svogunais 😀 net i gala koktoka buvo. Bet tai nesutrukde vakare “damusti“ patiekalo 😀 Nes tikrai labai labai skanu. Ir pritariu autorei – saltas siek tiek skanesnis.
    Gavosi 3 dideles porcijos (asmeniskai man butu 4 kartam).

    Patinka

  2. Sveiki. Džiaugiuosi atradusi Jūsų receptainę ;)Taip skaniai atrodo šis vyniotinis! Niekad nesu bandžiusi kažką panašaus gaminti.. Gal galėtumėt patarti, kokių maždaug matmenų skardą omleto kepimui naudojot? Ačiū.

    Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s