Marinuoti agurkai ir VIČI koldūnai

Vasara persirito į antrą pusę, reikia pradėti pildyti ištuštėjusias atsargų lentynas. Po ilgokos pertraukos sugrįžtu su marinuotų agurkėlių receptu, atrastu prieš keletą metų žurnale “Virtuvės paslaptys“, išbandytu ir jau tapusiu mūsų mėgstamiausiu. Gana paprastas ir greitas receptas, tiems, kam nebaisus švelnus česnako kvapas.

1step_cucumber_pickles

 

1 litro talpos stiklainiui reikės:

nedidelių agurkų

2-3 skiltelių česnako

2-3 nedidelių lauro lapelių

po keletą žirnelių juodojo ir kvapiojo pipiro

1 v.š. rupios druskos

1 v.š. cukraus

1 a.š. citrinos rūgšties

vandens

step3_cucum_pickles

Stiklainius gerai išplauname ir iškaitiname. Agurkus kruopščiai nuplauname (svarbu, kad daržovės būtų be jokių pažeidimų, įpuvimų). Nulupame česnaką. Užverdame vandenį (1 l stiklainiui užpilti reikės apie 0,5-0,75 l vandens). Į paruoštus stiklainius sudedame prieskonius (česnakus, lauro lapelius, pipirus) ir agurkus. Užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome apie 10 min. Po to, vandenį iš stiklainių nupilame į puodą ir dar kartą užverdame. Kol vanduo užvirs, į kiekvieną stiklainį suberiame druską, cukrų, citrinos rūgštį. Taip paruoštus stiklainius vėl užpilame verdančiu vandeniu ir užsukame iškaitintais dangteliais. Užsukę, kiekvieną stiklainį pavartome, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.

Stiklainius apverčiame dangteliais į apačią, sudedame šiltoje vietoje, kuo nors pridengiame ir palaikome pernakt. Kitą rytą marinuotus agurkėlius jau galima rikiuoti lentynose.

ag5

Gerai padirbėjus iki vėlyvos nakties ir užmarinavus 10 kg agurkėlių, suprantu, kad esu baisiai alkana. O gaminti, deja, jėgų nebėra. Tada prisimenu, kad šaldiklyje turiu puikiųjų VIČI koldūnų. Dar smagiau, kad juos gavau dovanų. Taigi, trys skoniai – tradiciniai su kiaulienos įdaru, su vištiena, sūriu ir baravykais bei azijietiški su aštriomis daržovėmis. Tradicinius išverdu – skanus įdaras, netgi matosi svogūnų gabaliukai, plonytė tešla.  Kitų dviejų rūšių koldūnus iškepu keptuvėje, mat VIČI koldūnus galima virti, kepti, gruzdinti, virti garuose. Mmmm, koldūnai su vištiena, sūriu ir baravykais labai skanūs, jaučiasi džiovinto baravyko kvapas, tik kiek sūroki. Ir vėl galima pagirti tešlą, kuri plona ir valgant dominuoja įdaro skonis. Azijietiškus ragaujame mirkydami į sojų padažą. Irgi nenuvilia.

Degustacijos išvada – jei pirksiu parduotuvėje koldūnus, rankos tiesis prie VIČI gaminių.

Parašykite komentarą