Pagaliau žiema pas mus pasirodė. Nors ji jau įpusėjo, bet iki šiol buvo kažkokia apsnūdusi. Dabar, kai lauke kiek pabalo, iškart smagiau ir šviesiau. Besniegės žiemos man visada labai prailgsta, nukankina ta tamsa ir nykus vaizdelis lauke.
Peržiūrėjau paskutinius savo įrašus ir…oi, vien saldumynai, reikia susimąstyti :). Taigi, keičiam spalvas ir atkeliauju su salotomis. Bulvių salotos su šaltai rūkyta lašiša ir grietinės-krienų užpilu tiks lengviems pietums ar vakarienei ;).
Dviems išalkusiems valgytojams reikės:
8-10 nedidelių bulvių
120 g šaltai rūkytos lašišos
4 v.š. grietinės (30 proc. riebumo)
1 a.š. krienų
2 v.š. kaparėlių (nebūtinai)
nedidelės citrinos
3-4 v.š. alyvuogių aliejaus
krapų
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Bulves išverdame, nusunkiame ir paliekame praaušti. Tuo tarpu didesniame dubenyje gaminame padažą – nutarkuojame citrinos žievelę, išspaudžiame pusės citrinos sultis, dedame kaparėlius, beriame druskos, pipirų, pilame aliejų ir viską gerai išmaišome. Bulves supjaustome į keturias dalis ir sudedame į padažą, atsargiai permaišome. Ragaujame, ar nieko netrūksta, jei reikia, dar gardiname druska pipirais, citrina. Galiausiai, suberiame pjaustytus krapus ir dar kartą lengvai išmaišome.
Lašišą supjaustome griežinėlias, išdėliojame lėkštėje. Viduryje lėkštės sudedame bulvių salotas. Grietinę sumaišome su krienais, gardiname padažą citrinos sultimis (nebūtinai), užpilame ant salotų. Paruošta ragavimui!
Skanių akimirkų!
Idėja iš “Jamie at home“
Labai viliojančiai atrodo. Būtinai reiks bandyt. Tikiuosi privers vyrą pamėgti lašišą 😀
PatinkaPatinka
Ačiū, Lina. Su šitom salotom, tikiu, kad pavyks suviliot paragaut lašišos :D.
PatinkaPatinka
Va čia tai skanumėlis… mmm 🙂
PatinkaPatinka
Ačiū! 😊
PatinkaPatinka