Paprastas tortas su braškėmis

Juoda, balta, kelios braškės ir labai paprasta. Na, kaip ir turi būt penktadienio vakarą. Man patinka prieš savaitgalį išsikepti kokį skanėstą, o vėlų šeštadienio rytą kvieskis svečius kavos puodeliui. Kompanijos tokiu atveju visada randu :).

sokolado_braskiu_1

braskiu_sokolado_2

Noriu labai pagirti biskvito receptą – iškepė purus, drėgnas. Naudosiu jį ir kitiems tortams. Visa kita – pertepimas, sirupas – paprasta ir neįmantru. Bet rezultatu buvau labai labai patenkinta. Todėl dalinuosi.

P.S. Lina,ačiū už servetėles.

20 cm skersmens tortui reikės:

biskvitui (visi produktai – kambario temperatūros)

5 kiaušiniai

140 g baltojo cukraus

100 g miltų (naudojau 550 C )

1 a.š. kepimo miltelių

50 g kakavos

4 v.š. aliejaus

pertepimui

500 g maskarponės sūrio

250 ml riebios grietinėlės (35-36 proc.)

5 v.š. cukraus pudros

0,5 a.š. vanilinio cukraus

6 v.š. braškių uogienės/ džemo/trintų uogų  (idealu, jei turi rūgšties)

sirupui

0,5 st. vandens

3 griežinėliai citrinos

1 v.š. cukraus

 

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Atsegamą kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Kiaušinius plakame su cukrumi nustatę maksimalų plaktuvo greitį (pas mane – turbo). Masė turi patrigubėti, cukrus ištirpti. Išplakėte gerai, jei indo sienelę perbraukus pirštu, lieka takelis. Toliau svarbiausias momentas – kiaušinius sumaišyti su likusiais produktais taip, kad liktų kuo daugiau į kiaušinius įplakto oro ir biskvitas būtų orinis. Tai galima daryti mentele, mediniu šaukštu ar net ranka – kuo švelniau ir stengiantis daryti vertikalius judesius. Taigi, į išplaktus kiaušinius pilame pusę miltų mišinio, švelniai išmaišome. Tada pilame aliejų – maišome. Supilame likusius miltus – vėl atsargiai viską sumaišome. Pilame į paruoštą kepimo formą ir kepame apie 30-40 min. arba kol iškeps (kaip visada – tikriname mediniu pagaliuku). Iškepusį biskvitą ataušiname ant grotelių ir perpjauname į tris dalis.

Kol biskvitas kepa – verdame citrinų sirupą. Reikalingus produktus sudedame/supilame į prikaistuvį, užverdame ir pavirę 5 -7 min. – ataušiname.

Pertepimui sumaišome maskarponę su cukrumis. Atskirai išplakame grietinėlę iki standžių putų. Tada sujungiame mascarponę su grietinėle.

Surenkame tortą. Biskvitus sulaistome sirupu. Apatinius du sluoksnius pertepame braškių uogiene. Susluoksniuojame su maskarponės kremu ir papuošiame uogomis.

Saldžių akimirkų!

Vilma

soko_braskiu_tortas

 

Reklama

5 komentarai “Paprastas tortas su braškėmis

  1. Gal ir paprasta, bet atrodo labai gardžiai… Neįmanoma suklysti su tokiu tortu, visų skoniui tiktų. O dar kai papuošta šviežiom uogom, tai išvis man pasaka!

    Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s