Meduoliukai su marcipanu

Namuose, darbe, tinklaraščiuose vis dar jaučiu metų sandūros nuotaikas. Net didžiausi skeptikai ir pragmatikai neišvengia šio atskaitos taško ir su juo susijusių pamąstymų.Vertinami praėję, planuojami (svajojami) nauji.

Trylikti buvo geri metai. Neramūs, emocingi, ups&downs, permainų metai. Keturioliktais kitiems ir sau linkiu dar daugiau gerų pokyčių, nebijoti peržengti asmeninio komforto ribos, stipriau tikėt savimi,  mylėt, būt mylimiems. Ir kad ir kas benutiktų, prisiminti, kad “…life is just a bowl of cherries, don’t take it serious, it’s too mysterious…so live and laugh at it all“.

gingerbread_squares

gingerbread_squares_3

Meduoliukus kepiau jau šiemet. Labai gardūs, drėgni kvadratėliai iš meduolinės tešlos, sluoksniuoti marcipanu , rūgštoku slyvų džemu ir glaistyti šokoladu. Žiemiškas desertas.

Tešlai reikės:

60 g medaus

60 g cukraus sirupo (naudojau Golden syrup, bet galima keisti medumi)

1 v.š. rudojo cukraus

60 g sviesto

1 kiaušinis

150 g miltų

1 a.š. sodos

1,5 a.š. kakavos

1,5 a.š. meduolių prieskonių (galite susimaišyti norimomis proporcijomis iš cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kardamono ir pan.)

pertepimui

300 g marcipano masės

200 g slyvų ar kitokio rūgštesnio džemo

glaistui

200 g šokolado

3 v.š. bekvapio aliejaus

Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. 23 x 30 dydžio kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Puode storu dugnu ant silpnos ugnies ištirpinti medų, sirupą, cukrų ir sviestą. Praaušinti. Miltus sunaišyti su soda, kakava ir prieskoniais, persijoti. Į medaus ir sviesto masę įmaišyti kiaušinį. Supilti miltus ir dar kartą gerai permaišyti. Tešlą supilti į formą ir išlyginti mentele. Kepti 15-20 min. arba kol iškeps (kaip visad – tikriname mediniu pagaliuku). Iškepusį atvėsiname ant grotelių.

gingerbread_squares_2

Pertepimui iškočiojame marcipano masę tokios formos, kokios iškepė mūsų meduolis. Meduolį perpjauname išilgai pusiau. Kiekvieną meduolio pjūvio pusę pertepame džemu. Ant apatinio sluoksnio uždedame iškočiotą marcipano lakštą ir uždengiame kitu meduolio sluoksniu. Padedame į šaldytuvą pernakt susigulėti.

Glaistui virš vandens vonelės ištirpiname šokoladą su aliejumi. Meduolį susipjaustome kvadratėliais (maždaug 2 x 2 cm dydžio) ir apglaistome šokoladu. Paliekame ant grotelių ar kepimo popieriaus, kad sustingtų šokoladas ir ragaujame.

Receptas: Moje wypieki

Saldžių akimirkų!

gingerbread_squares_1

2 komentarai “Meduoliukai su marcipanu

Parašykite komentarą