Tartaletės su maskarpone ir braškėmis + tinklaraštininkų diena

Tinklaraščiai tikriausiai yra vienas geriausių dalykų viešojoje erdvėje. Skaitau – vartau jų begales, jie  egzistuoja kiekvienam skoniui, pomėgiui, temai. O saldu/sūru tai yra pirmoji tinklaraštininkų diena. Tiesą sakant,pradėjau jį rašyti jau gerokai prieš metus, bet pradžia buvo labai nedrąsi ir truputį tingi, todėl galima manyti, kad ši birželio 14-oji yra pirmoji mano tinklaraščiui. Sveikinimai maisto (ir ne tik) tinklaraštininkams, visiems mano sekėjams ir skaitytojams – Jūsų apsilankymas ir komentarai man suteikia be galo daug gerų emocijų, o jų niekada nebūna perdaug. Tikiuosi, kad ir aš retkarčiais Jus nudžiuginu :).

Prisijungiu prie Jolitos iš Surfing the world cuisine  akcijos rengiant virtualų vakarėlį šia proga ir ateinu su maskarponės sūrio ir braškių tartaletėmis.

6-ioms tartaletėms (10 cm) iškepti reikės:

125 g  sviesto (kambario temperatūros)

45 ml pieno (kambario temperatūros)

1 mažo kiaušinio trynys (kambario temperatūros)

1 a.š. cukraus

žiupsnelis druskos

1 a.š. vanilinio cukraus

250 g miltų

 

Sviestą išplakame su cukrumis ir druska iki purumo. Tuomet sudedame trynį ir pieną – plakame toliau. Galiausiai, įmaišome miltus. Tešlą šaldome 2-4 valandas. Atšalus tešlai, tartalečių formeles išlipdome tešla ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. kol gražiai paruduos.

 

Maskarponės įdarui:

250 g maskarponės

200 g grietinėlės

4-5 v.š. cukraus

truputis vanilinio cukraus

1 a.š. tarkuotos citrinos, apelsino ar limetos žievelės

1 a.š. pasirinkto citruso sulčių

 

Visus produktus sumaišome ir  suplakame iki standumo.

Iškeptas tartaletes šaukštu ar konditeriniu švirkštu pripildome maskarponės kremo. Braškes supjaustome ant pyragėlių, pabarstome cukraus pudra.

Pyragėliams galima naudoti bet kokias kitas mėgstamas uogas ar vaisius. Tešlos pagrindas iškepa gana tvirtas, todėl pyragėlius labai patogu transportuoti ar tiesiog, iškepus mažesnius, paimti į ranką.

Saldžių akimirkų!

4 komentarai “Tartaletės su maskarpone ir braškėmis + tinklaraštininkų diena

Parašykite komentarą