Braškių kremas su morenginiais sausainiais

Išsitraukiu per žiemą apdulkėjusį vasaros žodyną. Ten žodžiai gera, šviesu, lengva turi visai kitokį apibūdinimą. Jie keliskart stipresni, nes šalia atsiduria dar ir tokie malonūs žodžiai kaip atostogos, šiltas pavasario lietus, mėlynės su cukrumi, maudynės ežere, lengvos suknelės, fantastiniai saulėlydžiai, žydintys bijūnai, nokstantys obuoliai, lengvi desertai… Begalės malonių žodžių. Nes vasara atėjo.

Braškinį kremą išsirinkau uogų sezono atidarymui  iš  knygos “Naujojo šaukšto receptai“ . Labai sužavėjo idėja panašų desertą valgyti su morengais, bet nelabai mėgstu pudingų, todėl bandžiau improvizuoti. Sakyčiau, kad pavyko – kremas labai purus, saikingai saldus, švelniai kvepia braškėmis ir vanile, o morengai desertą papildo saldumu.

Braškių kremui:

20 g želatinos

500 g riebios grietinėlės (36-36 proc.)

500 g šviežių braškių

4 kiaušinių tryniai

80 g cukraus

1 a.š. vanilinio cukraus

Želatiną užpilame 2-3 v.š. šalto vandens ir paliekame, kad išbrinktų. Braškes sutriname blenderiu. Grietinėlę išplakame iki standumo. Trynius su cukrumis plakame virš garų vonelės, kol masė sutirštės ir pasidarys šviesi (apie 10 min.). Išbrinkusią želatiną ištirpiname kiaušinių trynių masėje, praaušiname šalto vandens vonelėje (pastoviai maišome). Atsargiai įmaišome pravėsusius trynius su želatina į išplaktą grietinėlę. Galiausiai, įmaišome trintas uogas.  Išpilstome į indelius ir paliekame šaldytuve 2-3 val., kad sustingtų.

Morenginiams sausainiams (iškepa pilna skarda):

2 kiaušinio baltymai (kambario temperatūros)

90 g cukraus pudros

žiupsnelis druskos

pistacijų trupinių (nebūtina)

 

Orkaitę įkaitiname iki 100 laipsnių. Kiaušinio baltymus plakame su druska, kol pradeda formuotis putos. Tuomet po šaukštą dedame cukraus pudrą, po kiekvieno gerai išplakame. Taip sudedame visą cukraus pudrą. Paruošta morengų masė turi būti blizgi ir balta.

Paruoštą morengų masę dedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame norimos formos sausainėlius ant skardos su kepimo popieriumi. Apibarstome pistacijų trupiniais. Kepame 1 val. Kol kepa – nedarinėjame orkaitės durelių. Iškepusius morengus paliekame  pilnai ataušti orkaitėje (tai užtruks apie 2 val., o geriausia palikti per naktį).

Saldžių akimirkų!

Reklama

4 komentarai “Braškių kremas su morenginiais sausainiais

  1. Kokios spalvotos gražios nuotraukos!!! Desertas fantastiškas, skonis turbūt pakylėja iki dangaus 🙂 o tos morenginės raitytos lazdelės, liuks, labai faina idėja!

    Patinka

    1. Ačiū, Reda, džiaugiuos, kad patiko :). Skonis tikrai labai geras, tikriausiai kiaušiniai suteikiatą išskirtinę struktūrą – ji gaunasi tokia kreminė-zefyrinė. Rekomenduoju išbandyti 😉

      Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s