Lęšių-morkų sriuba su keptomis paprikomis

Mano improvizacija sriubos tema – norėjau šildančios, sočios, tirštos sriubos. Seniai spintelėje tūnantys žalieji lęšiai ir sultingos, saldžios morkos puikiai susidraugavo sriuboje, o kepta paprika,  žalios alyvuogės, fetos sūris ir šlakelis balzamiko acto – nuspalvino ir subalansavo skonį.Beje, fetos sūrį ir balzamiko actą galima keisti grietine ir citrina.

Taigi, jei virsite šią sriubą, reikės:

0,5 st. žaliųjų lęšių (nemirkytų)

2 didelių morkų

1 raudonos paprikos

1 nedidelio svogūno

1 skiltelės česnako

2 v.š. aliejaus

druskos, juodųjų pipirų

keleto žaliųjų alyvuogių

truputis fetos sūrio (tiktų ir grietinė)

šlakelis balzamiko acto ar truputis citrinos sulčių (pagal skonį)

Pirmiausia kepame papriką – per pusę perpjautą papriką (išėmus sėklalizdžius) kepame odele aukštyn apie 200 laipsnių Celsijaus orkaitėje, kol paprika apskrunda. Iškepusią papriką sudedame į dubenį, uždengiame, ir truputį praaušusiai, nulupame odelę. Supjaustome papriką siauromis, ilgomis juostelėmis.

Užverdame 0,75-1 l vandens, pilame lęšius. Kol lęšiai verda, apkepame sutarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus bei česnakus. Keptas daržoves pilame į verdančią sriubą. Gardiname druska, pipirais. Kai lęšiai jau beveik išvirę, į sriubą sudedame alyvuoges ir keptas paprikas. Leidžiame paprikoms ir alyvuogėms sušilti sriuboje ir paskleisti savo aromatą, pilame balzamiko actą. Sriuba paruošta. Patiekiame su skrudinta duona ir trupintu fetos sūriu (ar grietine).

Skanaus ir nesušalkite!

2 komentarai “Lęšių-morkų sriuba su keptomis paprikomis

    1. Mindaugai, kadangi sriuba dėl morkų vos salsteli, dėl rūgštumo galima gardinti grietine(kaip mums, lietuviams, taip įprasta), bet čia jau kiekvieno pasirinkimas :).

      Patinka

Parašykite komentarą