Trapios tešlos žiedai su riešutais

Nostalgiškas kepinys, mokyklinis skanėstas – trapus, didelis sausainis su traškiais žemės riešutais. Prikepiau daug, taigi  atidarius sausainių dėžutę dar keletą dienų neteks nusiminti, kad nėra nieko skanaus :). Idealus su pienu, skanus su arbata, na tiesiog – kepkite ir mėgaukitės.

12-ai dešimties centimetrų skersmens žiedų reikės:

Trapiai tešlai

200 g sviesto

150 g cukraus

4 didelių kiaušinių tryniai

450-500 g miltų

1 su kaupu a.š. kepimo miltelių

truputis druskos

Pabarstams

100 g neluptų žemės riešutų

1 kiaušinio baltymas (aptepimui)

truputis cukraus (nebūtinai)

Ištirpiname sviestą, suberiame į jį cukrų ir supilame kiaušinių trynius – viską gerai išmaišome. Atskirai sumaišome miltus, kepimo  miltelius ir druską. Pilame skystus ingredientus į sausus ir suminkome tešlą. Kuo šiltesnė skystoji masė, tuo greičiau ir geriau tešla susiminko. Suformuojame tešlos rutulį, suvyniojame į plėvelę ar rankšluostėlį ir padedame pailsėti į šaldytuvą dviems valandoms.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus. Atvėsusią tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 7-8 mm storio, išpjauname žiedus ir jų viduriukus. Aptepame truputį paplaktu kiaušinio baltymu ir apibarstome susmulkintais riešutais.

Kepame apie 10 minučių, kol gražiai paruduos.

Mano patirtis: tešla gana kaprizinga, atvėsusi man trupėjo ir sunkiai pasidavė kočiojama. Kitą kartą tikriausiai dėsiu truputį mažiau miltų.

Receptas iš carina forum

Saldžių akimirkų!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s