“Tiramisu“ keksiukai

Keksiukai jau senokai nekepė mano orkaitėje.  Šie ypatingi, nes turi priešistorę, be to, pirmąkart nusprendžiau keksiukus papuošti kremo kepure. Šiuo atveju kitaip ir negalėjo būti, nes tai “Tiramisu“ keksiukai ir be mascarponės kremo jiems tikrai kažko labai trūktų.

12 didelių keksiukų reikės:

100 g kambario temperatūros sviesto

120 g cukraus

1 a.š. vanilinio cukraus

truputis druskos

2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)

150 g mascarponės sūrio (kambario temperatūros)

2 v.š. stiprios, atvėsusios juodos kavos

1 a.š. kakavos

180 g miltų

1,5 a.š. kepimo miltelių

1v.š. tirpios kavos (jei turite)

50 g smulkinto juodo šokolado

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Sviestą plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pašviesės ir taps puri. Tuomet po vieną įplakame kiaušinius. Atsargiai įmaišome mascarponės sūrį. Atskirame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus. Per du kartus šaukštu ar mentele (!)  įmaišome miltų mišinį į kiaušinių ir sūrio masę. Galiausiai pilame kavą ir dar kartą išmaišome tešlą (nepermaišyti !).

Į keksiukų kepimo formeles išdėliojame popierėlius, sukrečiam tešlą. Kepame apie 20-25 min  arba kol į keksiuką įsmeigtas pagaliukas bus sausas. Išimtiems iš orkaitės keksiukams leidžiame atvėsti.

Mascarponės sūrio kremui reikės:

150 g mascarponės sūrio

4-5 v.š. cukraus pudros

1 v.š. stiprios juodos kavos

truputis kakavos papuošimui

Visus kremo ingredientus suplakame ir puošiame keksiukus.

Saldžių akimirkų!


9 komentarai ““Tiramisu“ keksiukai

  1. Norime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.

    Patinka

Parašykite komentarą