Juodojo miško desertas

Mano vienas mylimiausių, saikingai saldus juodojo šokolado, purios grietinėlės ir rūgštokų vyšnių derinys romantišku Juodojo miško arba Švarcvaldo pavadinimu. Gan pabodo sluoksniuoti įprastus tortus, todėl šiam kartui pasirinkau ne itin tvarkingai, bet man labai žaviai atrodantį deserto stikliniame inde variantą. Nepasakyčiau, kad laiko sugaišau mažiau, bet bent jau nesijaudinau dėl gražaus ir taisyklingo pjūvio :).

black_forest_trifle_1

 

black_forest_trifle

black_forest_trifle_6

6 vidutiniams desertams pagaminti reikės:

biskvitui

50 g juodojo šokolado (>50 % kakavos)

30 g sviesto

4 kiaušiniai (M dydžio, kambario temperatūros)

120 g cukraus

90 g miltų

30 g kakavos (naudojau “Beatos virtuvės“ 99 %)

1 a.š. kepimo miltelių

vyšnių želei ir vyšnioms

400 g šaldytų vyšnių arba šviežių be kauliukų

100 g cukraus

60 ml vyšnių likerio

8 g želatinos miltelių (geriausia – dr. Qetker)

0,5 citrinos sultys

vandens

šokoladiniams putėsiams

80 g juodojo šokolado (>50 % kakavos)

50 ml pieno

200 ml grietinėlės (30-36 % riebumo)

1 a.š. vanilinio cukraus

2 g želatinos miltelių (geriausia – dr. Qetker)

grietinėlei

400 ml grietinėlės (30-36 % riebumo)

2 v.š. cukraus pudros

papuošimui

uogų, šokolado, kakavos, t.t.

 

 

Pirmiausia kepsime biskvitą. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. 20*20 dydžio skardą ištiesiame kepimo popieriumi. Šokoladą ir sviestą dedame į karščiui atsparų indą ir ištirpiname virš garų vonelės. Nukeliame, kad praauštų. Kiaušinius su cukrumi plakame maksimaliu greičiu, kol patrigubės. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius sumaišome ir persijojame tris kartus. Į kiaušinius per du kartus vertikaliais judesiais įmaišome miltus. Galiausiai atsargiai įmaišome tirpintą šokoladą. Kepame apie 20 min. (tikriname įbedę pagaliuką – ištraukus turi būti sausas). Biskvitą ataušiname ant grotelių.

Želei vyšnias, cukrų, citrinos sultis ir 150 ml vandens sumaišome prikaistuvyje ir užverdame. Tada supilame alkoholį ir išmaišome, paliekame ataušti. Želatiną užpilame 2 v.š. vandens, paliekame išbrinkti. Nuo vyšnių į matavimo indą nupilame skystį. Vyšnias atidedame. Pusė stiklinės vyšnių sirupo paliekame sulaistyti biskvitui. Į likusį sirupą įpilame tiek vandens, kiek trūksta iki 500 ml. Skystį užkaitiname iki virimo ir nukėlę nuo ugnies ištirpiname jame želatiną. Paruoštą vyšnių želė supilame į indą ir padedame šaltai, kad sustingtų.

Želė ir biskvitą galite pagaminti iš vakaro.

Šokoladiniams putėsiams želatiną užpilame 1 v.š. vandens, paliekame išbrinkti. Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės. Užkaitiname pieną ir jame ištirpiname želatiną. Sumaišome tirpintą šokoladą ir pieną. Paliekame vėsioje vietoje praaušti, kol iki standžių putų su vaniliniu cukrumi išplaksime grietinėlę. Į ataušusį šokoladą atsargiai įmaišome grietinėlę.

Atskirai išsiplakame grietinėlę su cukrumi iki standumo.

Sluoksniuojame desertą. Kubeliais supjaustome želė, išskirstome indeliuose. Užberiame šiek tiek vyšnių. Biskvitą supjaustome stambiais kubeliais, 2/3 jų paskirstome desertinėse, lengvai sulaistome vyšnių sirupu. Beriame vyšnias (keletą pasiliekame papuošimui). Tada dedame šokoladinių putėsių sluoksnį. Ant putėsių paskirstome likusį biskvitą. Paskirstome grietinėlę. Paliekame šaltai susistovėti 4 val. arba pernakt. Puošiame kakava, vyšniomis, šokoladu prieš patiekiant.

Saldžių akimirkų!

black_forest_trifle_3

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s