Turtingos salotos

Salotos visiems nekantriai laukiantiems žalumos. Labai žalios, taisančios nuotaiką ir sočios – pietų salotos. Numanau, kad tiktų ir artėjančioms Velykoms.

spring salad

salad_spring_1

4 lėkštėms salotų reikės:

1 gūžės lapinių salotų (romėniškų, sviestinių ar kitų mėgstamų stambialapių)

2 avokadai

4 virti kiaušiniai

4 didesnės virtos bulvės

pundelis šparagų arba šparaginių pupelių ankščių

100-150 g rūkytos/sūdytos lašišos

padažui

4 v.š. majonezo

2 a.š. marinuotų kaparėlių

kelios šakelės krapų

druskos, pipirų

2-3 v.š. citrinos sulčių

1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės

2-3 v.š. šalto vandens

 

Stambiai supjaustome virtas bulves (verdant įlašinkite citrinos sulčių, tada bulvės nepajuos), avokadus, kiaušinius, lašišą. Nupjauname šparagų kotelių sumedėjusią dalį, juos supjaustome į 2-3 dalis ir verdame 3-5 minutes. Išvirusius nuplauname šaltu vandeniu. Salotas išskirstome lėkštėse, paskirstome bulves, avokadus, kiaušinius, lašišą, šparagus. Padažą sumaišome iš majonezo, pusės kapotų kaparėlių, smulkintų krapų, citrinos sulčių ir žievelės.  Gardiname druska, pipirais ir skiedžiame vandeniu, kol padažas bus neplaktos grietinėlės konsistencijos. Salotas užpilame paruoštu padažu, pabarstome likusiais kaparėliais, krapais ir ragaujame.

Gardžių akimirkų!

spring_salad

sprin_salad_2

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Turtingos salotos

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s