Salotos visiems nekantriai laukiantiems žalumos. Labai žalios, taisančios nuotaiką ir sočios – pietų salotos. Numanau, kad tiktų ir artėjančioms Velykoms.
4 lėkštėms salotų reikės:
1 gūžės lapinių salotų (romėniškų, sviestinių ar kitų mėgstamų stambialapių)
2 avokadai
4 virti kiaušiniai
4 didesnės virtos bulvės
pundelis šparagų arba šparaginių pupelių ankščių
100-150 g rūkytos/sūdytos lašišos
padažui
4 v.š. majonezo
2 a.š. marinuotų kaparėlių
kelios šakelės krapų
druskos, pipirų
2-3 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
2-3 v.š. šalto vandens
Stambiai supjaustome virtas bulves (verdant įlašinkite citrinos sulčių, tada bulvės nepajuos), avokadus, kiaušinius, lašišą. Nupjauname šparagų kotelių sumedėjusią dalį, juos supjaustome į 2-3 dalis ir verdame 3-5 minutes. Išvirusius nuplauname šaltu vandeniu. Salotas išskirstome lėkštėse, paskirstome bulves, avokadus, kiaušinius, lašišą, šparagus. Padažą sumaišome iš majonezo, pusės kapotų kaparėlių, smulkintų krapų, citrinos sulčių ir žievelės. Gardiname druska, pipirais ir skiedžiame vandeniu, kol padažas bus neplaktos grietinėlės konsistencijos. Salotas užpilame paruoštu padažu, pabarstome likusiais kaparėliais, krapais ir ragaujame.
Gardžių akimirkų!
Štai ir radau idealų receptą šios dienos pietums 🙂 Ačiū
PatinkaPatinka
Giedre, tikiuos pietūs pasiteisino ;).
PatinkaPatinka