Morkų pyragas su kriaušėmis

Dažną rudens vakarą mano namai pakvimpa kepamu pyragu. Šiemet dažniausiai su morkomis ir moliūgais. Tokiais pat ryškiai, energingai oranžiniais, kaip ir ta klevų alėja, kuria kasryt einu į darbą. Kaip gerai, kol dar tų spalvų yra.

Ir kaip gerai, kad daržovės gali nudžiuginti jų nemėgstančius smaližius pyraguose. Moliūgai, morkos, cukinijos, burokėliai saldžiuose kepiniuose atskleidžia dar vieną gerąją savybę, mat keksai ar pyragai su šiomis daržovėmis būna drėgni ir ilgiau lieka skanūs. Dar viena priežastis džiaugtis nuostabiu rudeniu.

pear_carrot_cake_4

pear_carrot_pie_1

pear_carrot_pie_2

Prisipažinsiu, pyragą kepiau, nes labai jau žaviai atrodė kriaušės. Bet ir pats pyragas nenuvylė, ypač skanus buvo kitą dieną. O kriaušės ne tik puošia, bet ir labai puikiai čia tinka. Kitą kartą kepčiau džiūvėsėlius pakeitusi rupesnio malimo miltais.

24 cm skersmens pyragui:

300 g smulkiai tarkuotų morkų

100 g maltų migdolų

150 g miltų

150 g džiūvėsėlių

2 a.š. kepimo miltelių

truputis druskos

1/2 a.š. cinamono

1/2 a.š. imbiero miltelių

1 apelsino tarkuota žievelė

3 M dydžio kiaušiniai

150 ml bekvapio aliejaus

150 g cukraus

4-5 kietesnių kriaušių

 

Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Morkas sumaišykite su migdolais. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, džiūvėsėlius, cinamoną, imbierą, druską, apelsino žievelę. Kiaušinius plakite su cukrumi iki taps balti ir purūs. Po truputį maišydami supilkite aliejų. Tada įmaišykite miltų mišinį, po to – morkas su migdolais. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą atsegamą kepimo formą. Kriaušių apačią truputį nupjaukite, kad jos geriau stovėtų pyrage. “Sutupdykite“ kriaušes į pyragą, truputį paspausdami. Kepkite pyragą 50-60 min. arba kol iškeps (tikriname mediniu pagaliuku).

Gardžių akimirkų!

Šaltinis: Zucker, Zimt & Liebe

pear_carrot_pie

pear_carrot_pie_5

Reklama

3 komentarai “Morkų pyragas su kriaušėmis

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s