Višta raudoname vyne

Šildančio naminio maisto etalonas arba Coq au vin. Esu tikra, kad šis klasikinis prancūziškas patiekalas visada pavyks. O jei dar turite naminį viščiuką, miško grybų ir nepagailėsite geresnio vyno, neabejoju, kad tai bus vienas geriausių kada ragautų valgių. Nežinau, ar taip galima sakyti apie maistą, bet višta vyne yra labai širdingas patiekalas – vienas malonumas gaminti ir dar maloniau matyti dėkingas valgytojų akis.

coq_au_vin

1-1,5 kg višta, supjaustyta gabaliukais

100 g šviežių grybų

150 g rūkytos šoninės

1 geltonasis svogūnas

2 skiltelės česnako

2 lauro lapeliai

keletas šakelių čiobrelio

500 ml raudonojo vyno

50 ml konjako (gali būti ir brendis)

250 ml vištienos sultinio

aliejaus kepimui

20 g sviesto

1 v.š. miltų

druskos, juodųjų pipirų

co_au_vin_2

Didesnius grybus perpjauname per pusę, svogūną ir šoninę supjaustome kubeliais, susmulkiname česnaką. Aliejuje 4-5 min. pakepiname prieskonines daržoves, tada sudedame šoninę, grybus ir dar pakepame, kol gražiai parus. Viską išimame iš keptuvės ir tame pačiame aromatizuotame aliejuje iš visų pusių apkepame vištienos gabaliukus, kol paruduos. Tada ant paukštienos užpilame konjaką ir padegame (atsargiai, liepsna labai staigi ir aukšta !!!). Po to gabaliukus sudedame į storasienį ar ketaus puodą, užpilame vynu, sultiniu, sudedame čiobrelius, lauro lapelius, pasūdome, gardiname pipirais ir troškiname ant vidutinės ugnies pusvalandį. Tada į puodą suberiame apkeptus svogūnus, šoninę, grybus ir dar troškiname apie pusvalandį. Keptuvėje išlydome sviestą, pilame miltus, maišome  ir 2-3 min. pakepinę, viską sudedame į troškintuvą bei gerai išmaišome. Paliekame dar 5-10 min., kad padažas sutirštėtų. Paragaujame –  jei reikia, dar pasūdome.

Vištą raudonajame vyne labai skanu valgyti su bulvių ar įvairių šakninių daržovių koše. Jei dar liko šlakelis vyno – jis čia irgi puikiai tiks :).

Šiltų akimirkų!

Recepto šaltinis: Zeste (2014 02-04)

coq~_au_vin3

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s