Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle

Kasmet pavasarį prisimenu kadais sau duotą pažadą neleisti jokiems rūpesčiams trukdyti pamatyt grožio, besiskleidžiančio aplink. Pasidžiaugt šiltėjančiomis ir giedrėjančiomis dienomis, visų atspalvių šviežia žaluma, vakare ore tvyrančiu žiedų aromatu. Pavasarį negali vaikščioti gatvėmis nunarinus galvą, kai aplink vyksta toks neįtikėtinas virsmas. Labiausiai myliu būtent šitą laikotarpį –  skleidžiasi, kvepia, žydi, čiulba ir tiek visur gyvybės, kad ir rambiausia širdis neištvėrus pasiduoda gaivalui.

pyr_blossom_3

pyr_cherry

pyrag_blosoomO pyragaičiai,  tortai ir visokie maži saldėsiai gerai yra visais metų laikais. Aš jų negaliu atsisakyti. Vien kepti koks yra malonumas. Prie mažų, bene vieno kąsnio pyragaičių užtrunki ilgiau, bet jie turi savo magijos. Šitie visai paprastučiai – biskvitinė tešla, truputis abrikosų džemo, grietinėlė ir šokoladas.

16-20 pyragaičių reikės:

biskvitui

60 g miltų

10 g bulvių krakmolo

60 g cukraus

3 kiaušiniai

pertepimui

200 g grietinėlės (35-36 proc. riebumo)

4 g želatinos

1 v.š. vandens

1 v.š. cukraus pudros

0,5 a.š. vanilinio cukraus

keli šaukštai abrikosų (apelsinų, slyvų, kt.) džemo

glazūrai

100 g juodo šokolado

1 v.š. bekvapio aliejaus

 

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su 2/3 cukraus. Kitame inde išplakame baltymus su likusiu cukrumi. Miltus su krakmolu išsijojame. Sujungiame trynių ir baltymų mases į vieną. Galiausiai, atsargiai mentele/ranka/mediniu šaukštu įmaišome miltų mišinį. Paruoštą tešlą pilame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame 6 cm apskritimus ant kepimo popieriaus. Kepame kol pakils ir švelniai parus. Atvėsiname. Pusę biskvitukų patepame plonu džemo sluoksniu.

Įdarui želatiną užpilame vandeniu, paliekame 10 min., kad išbrinktų. 2 v.š. grietinėlės užkaitiname ir joje ištirpiname želatiną. Ataušiname. Likusią grietinėlę išplakame su cukrumis. Į ataušusią želatino-grietinėlės masę dedame pora šaukštų plaktos grietinėlės, gerai išmaišome ir supilame į plaktą grietinėlę, greitai, bet švelniai permaišome. Sukrečiame grietinėlę į konditerinį maišelį ir išspaudžiame ant pateptų džemu biskvitų.

Virš vandens vonelės kartu su aliejumi ištrpiname šokoladą. Glaistome likusius biskvitus. Uždengiame glaistytomis kepurėlėmis biskvitus su grietinėle. Padedame į šaldytuvą, kad šokolado glazūra ir grietinėlė sustingtų (apie 1-2 val.). Tada galime dekoruoti ir mėgautis popiečio arbata.

Idėja čia

Saldžių akimirkų ir džiaugsmingų švenčių!

Vilma

pyrag_blossom_2

pyr_blossom_1

 

Advertisements

4 thoughts on “Biskvitiniai glaistyti pyragaičiai su grietinėle

  1. iš anksto atsiprašau, bet nugvelbsiu to vainiko iš šakelių ideją 🙂 taip gražu, ir dar kai šalia puikuojasi vyšnių žiedai! p.s. o ir pyragaičiai kaip ir visa kita šiame bloge – nepriekaištingi!

    Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s