Papirusas virtuvėje ir kaip sukurti gardų paveikslą lėkštėje

Vieną penktadienio vakarą keliavau į Čiop Čiop kulinarijos studiją.  Žinojau tik tiek, kad bus daugiau maisto tinklaraštininkų, o tai iš karto motyvavo, nes esu daugelio lietuviškų maisto blogų skaitytoja, bet autorių nepažįstu. Be to, organizatoriai žadėjo parodyti kažką revoliucingo. Na, ir dar nuojauta sakė, kad vakaras bus smagus. Pasitiko puikiai nusiteikę organizatorės, gardūs užkandžiai, lengvas vynas, o netrukus paaiškėjo, kad kažką gaminsime  su nauju Maggi produktu (kas gali būt geriau maisto mylėtojui, nei penktadienio vakarą praleisti gaminant :)). Ir dar – mokysimės plate’inimo meno (maisto pateikimo) iš restorano “Terazza“ šefo Arūno Stoškaus.

MAGGI_55Organizatorių nuotrauka

Vakarėlio metu gaminome vištieną su moliūgų tyrele, svogūnais vyne ir daržovėmis. Pirmiausia gavome užduotį paruošti šalotinius svogūnus, kuriuos nulupę, užpylėme vynu (naudojome “Vorutą“ ), pagardinome šaukštu medaus, druska, pipirais ir virėme apie 40 min. Be to, paruošėme ir moliūgą tyrelei, kurį nulupę, supjaustę ir paprieskoniavę kepėme orkaitėj apie valandą.

Vėliau Arūnas pasakojo apie madas lėkštėje. Jos keičiasi kaip ir ant podiumo, gana dažnai. Tačiau daug kas priklauso nuo šefo fantazijos ir nusiteikimo.  Plate’inant reiktų iš anksto apgalvoti, kokioje lėkštėje tai darysite, kaip jos spalva tekstūra derinsis su naudojamais produktais. Prieš pradėdami turėtumėte nuspręsti ir dėl pateikimo “paveikslo“, nes maistas, kaip žinia, aušta. Dėl tos pačios priežasties Arūnas pataria lėkštes prieš tai pašildyti orkaitėje. Šiuo metu madingas natūralumas, tikros spalvos, o puošiant patiekalus reiktų apsiriboti optimaliu 3, 5 ar 7 produktų derinimu. Supjaustytas daržoves, tokias kaip cukinija, morkos, moliūgas, šparagai ir t.t., reiktų nublanširuoti ir iš karto panardinti į šaltą vandenį, kad daržovės neprarastų spalvų. Piešinius lėkštėje galima piešti ir įvairiais padažais ž mes naudojome žalią petražolių padažą ir juodą balzamiką. O daržovėms paversti rutuliukais, šiaudeliais ir t.t. parduotuvėse paieškoję galime rasti įvairiausių įrankių. Plate’inimas išties gali būti dar vienas malonumas virtuvėje.

Mūsų užduotis buvo pasiruošti daržoves plate’inimui ir sugalvoti, kaip tai darysime. Intensyviai ir susikaupę ruošiamės :

MAGGI_74Organizatorių nuotrauka

MAGGI_211Organizatorių nuotrauka

Pasiruošus daržoves, atėjo laikas vištienai. Kepėme mėsą Maggi Papyrus lapeliuose. Lapeliai su prieskoniais, todėl belieka dėti mėsą ant vienos lapelio pusės, prispausti kita ir kepti ant nedidelės ugnies po 7-10 min. iš abiejų pusių.

Ir finalinis žingsnis – paliktas vaizduotei. Buvo smagu stebėti intensyvų kūrybinį procesą aplinkui. O čia mano lėkštė:

MAGGI_257Organizatorių nuotrauka

Savo virtuvėje taip pat išbandžiau Papyrus kepimo lapelius. Šeštadienio vakarą  staiga prireikė greito užkandžio prie vyno (tokia dažna situacija :)), šaldytuvo turinys nežadėjo nieko labai viliojančio. Radau baltą sūrį ir kažkaip akis užkliuvo už Papyrus pakuotės. Na, surizikavau – nors paprastai tokį sūrį kepu orkaitėje.  Kepimui prireikė poros česnakinių lapelių. Įvyniojusi sūrį kepiau keptuvėje ant nedidelės ugnies apie 7-8 min. iš kiekvienos pusės. Prieš tai sūrio niekuo netryniau, prieskonių užteko. Jei norisi labiau pasilydžiusio ir dar kvapnesnio varianto, manau, galima būtų supjaustyti sūrį storesnėmis riekelėmis ir kepti suspaudus tarp lapelių po keletą.

cheese_papyrus

cheese_papyrus_1

Ačiū organizatoriams už tris puikias penktadienio vakaro valandas, kurios prabėgo be skubos, mėgaujantis procesu. Ir labai džiaugiuosi susipažinusi su kolegomis tinklaraštininkais!

Reklama

2 komentarai “Papirusas virtuvėje ir kaip sukurti gardų paveikslą lėkštėje

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s