Kavos tortas

coffee_cake_5

Kartais įžangos visai nesirašo. Tiek jau to. O tortas buvo labai švelnus, kiek primenantis Tiramisu, putėsiai tiesiog idealūs mano skoniui. Jei torto nevalgys mažieji, labai rekomenduoju nepabijoti šliūkštelti šiek tiek kavos likerio, kaip nurodyta recepte. P.S. kepiau kolegoms, bet jis taip ir nenukeliavo iki darbo :P.

coffee_cake_6

24 cm skersmens tortui iškepti prireiks:

biskvitui

3 kiaušiniai

1/3 st. cukraus

1/3 st. kakavos

1/3 st. miltų

kavos musui (putėsiams)

1 v.š. želatinos ir 2 v.š. šalto vandens jai išbrinkinti

190 ml stiprios kavos

4 v.š. kavos likerio (nebūtinai)

3 v.š. cukraus pudros

250 ml grietinėlės (35-36 proc. riebumo)

250 g maskarponės sūrio

šokoladiniam glajui

100 ml grietinėlės (35-36 proc. riebumo)

100 g juodojo šokolado

1 v.š. sviesto

sulaistymui ir pertepimui

kavos likerio arba saldintos kavos

3-4 v.š. vyšnių uogienės

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Kiaušinius su cukrumi plakame didžiausiu greičiu, kol masė patrigubės ir ims formuotis standžios putos. Miltus ir kakavą išsijojame ir per du kartus atsargiais judesiais įmaišome į kiaušinius. Atsegamą kepimo formą patepame sviestu ir išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 20 minučių arba kol iškeps (tikriname mediniu pagaliuku). Biskvitą ataušiname ant grotelių. Tada sulaistome kavos likeriu (kava) ir pertepame uogiene.

Kavos putėsiams išbrinkiname želatiną vandenyje. Tuo tarpu, išsiverdame stiprios kavos. Karštoje kavoje ištirpiname želatiną, supilame kavos likerį ir ataušiname iki kambario temperatūros. Maskarponės sūrį išplakame su cukrumi. Toliau plakdami mažiausiu greičiu, supilame ataušusią kavą. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į maskarponės-kavos masę.

Biskvitą dedame į atsegamą torto formą, užpilame putėsius ir dedame į šaldytuvą bent valandai, kad putėsiai sustingtų.

Glajui užverdame grietinėlę ir užpilame ja sulaužytą šokoladą. Įdedame  sviestą ir gerai išmaišome, kol glajus taps vienalytis. Ataušiname ir užpilame ant sustingusių putėsių. Leidžiame glajui sutvirtėti.

P.S. kiek kitaip kepiau biskvitą, nei nurodyta originale. Kadangi lenkiškai nekalbu, o receptą verčiau Google vertėjo pagalba, pakeičiau glajaus gaminimo eigą. Glajus iš nurodytų produktų išėjo pernelyg skystas, todėl kitąkart gaminsiu jį su perpus mažiau grietinėlės.

Receptas: Kwestia smaku

coffee_cake_4

coffee_cake_7

Reklama

8 komentarai “Kavos tortas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s