Tamsus pyragas su slyvomis

Apsiniaukęs dangus ir atvėsęs oras mane visada įkvepia kepti pyragus. Deja ar valio (!), bet nuo šiol to įkvėpimo bus vis daugiau ir daugiau. Ir namuose mažiau atvirų priekaištų, kad “tu nieko nebekepi” ar užuominų “šiemet net neragavau obuolių pyrago”.  Rimtai pasižadu pasitaisyti.

plum_choc_cake

plum_choco_cake_colNamie pilna visokio rudeniško gėrio. Akys vis kliūna už slyvų, su kuriomis aš dažnai nežinau ką daryti. Savaitgalį kaip tik artėjo kavos metas ir pamaniau, kad būtų neblogai šalia turėti ir pvz. šokoladinio pyrago gabalėlį. Taigi, slyvos, šokoladas, google, patikęs receptas. Iškepė labai sodraus skonio, drėgnas ir minkštas pyragas. Puikus. Nors šokolado čia nėra, bet daug kakavos visiškai kompensuoja šį trūkumą.

24 cm pyragui iškepti reikės:

1 1/3 st. miltų

2 a.š. kepimo miltelių

1/4 a.š. druskos

113 g sviesto (kambario temperatūros)

2/3 st. cukraus (galima naudoti perpus rudąjį ir baltąjį)

1/4 st. kakavos

1/2 st. pieno

1 kiaušinis (L dydžio)

1 a.š. vanilinio cukraus

8-10 gerai prinokusių slyvų

aptepimui:

1 a.š. slyvų džemo (ar bet kokios kitos uogienės)

1 a.š. medaus

 

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir kiekvieną puselę dar kartą daliname pusiau.

Pieną truputį pašildome ir ištirpiname jame kakavą.

Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.

Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Įmušame kiaušinį ir dar kartą gerai išplakame. Pilame pusę miltų – išmaišome. Tada supilame kakavą – vėl maišome. Supilame likusius miltus, gerai išmaišome ir tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą. Išdėliojame slyvas.

Kepame apie 40 min. arba kol iškeps.

Kad slyvos greit nesudžiūtų ir blizgėtų, aptepame pašildyta uogiene, sumaišyta su medumi.

Su nedideliais pakeitimais iš Baking Bites

Saldžių akimirkų!

plum_choco-cake

 

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s