Šokoladas ir gervuogės dera kartu nenustelbdami vienas kito puikumo. Tokios pat puikios ir netikėtai šiltos vasaros palydoms – keksas su šokoladu ir karališkomis uogomis. Gervuogės labai čia tinka, nenurūgštindamos kepinio ir papildydamos subtiliu uogišku aromatu.
25 cm skersmens keksui iškepti prireiks:
230 g sviesto ( kambario temperatūros)
2 st. cukraus
5 kiaušiniai (L dydžio)
2 a. š. vanilinio cukraus
3 st. miltų
6 v. š. kakavos
½ a. š. kepimo miltelių
truputis druskos
1 st. pieno
1,5 st. gervuogių
100 g susmulkinto juodojo šokolado
Glazūrai
2 v.š. bekvapio aliejaus
100 g juodojo šokolado
Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių.
Kekso formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Į sviesto masę po vieną muškite kiaušinius kaskart gerai išplakdami.. Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais ir druska. Per kelis kartus maišant nedideliu greičiu į tešlą įmaišykite miltus ir pieną, pradedant ir baigiant miltais. Galiausiai, atsargiai įmaišykite uogas ir smulkintą šokoladą.
Tešlą sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite apie 1 valandą ir 20 minučių ar kol iškeps. 15 minučių keksą aušinkite formoje, o po to – ant grotelių.
Glajui virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą su aliejumi. Užpilkite atvėsusį keksą šokoladiniu glajumi ir dekoruokite gervuogėmis.
Įkvėpė: Sonatinos receptai
Saldžių akimirkų!
Koks grožis. Seilės tiesiog varva…
PatinkaPatinka
Ačiū, Indre :).
PatinkaPatinka
Atrodo Dieviškai!
PatinkaPatinka
Giedre, ačiū!
PatinkaPatinka