Bandelės su cinamonu…Galit atsispirti? Aš negaliu :). Šį receptą radau prieš keletą metų žurnaliuke “Virtuvės paslaptys“ ir geresnio jau neieškojau. Purios, minkštos, saldžios, karamelizuota plutele – bandelės tiesiog tobulos. Dalinuosi.
Bandelių tešlai reikės:
500 g miltų
250 ml šilto pieno
50 g tirpinto sviesto
0,5 stiklinės cukraus
40 g šviežių mielių
kiaušinis
žiupsnelis druskos
Įdarui:
0,5 stiklinės cukraus
1 šaukštas cinamono
4 v.š. sviesto
2-3 v.š. pieno bandelių viršui aptepti
Pieną pašildyti ir sumaišyti su tirpintu, atvėsintu sviestu bei šaukštu cukraus. Pienas turi būti šiltas, bet jokiu būdu ne karštas, nes mielės karštame piene žus ir bus neaktyvios. Berti sutrupintas mieles ir gerai išmaišyti. Uždengti ir palikti šiltoje vietoje 15 min., kad pakiltų.
Į dubenį supilti miltus, viduryje padaryti duobutę, supilti pakilusias mieles, įberti druskos, suberti likusį cukrų, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Tešlą minkyti ne trumpiau nei 10 minučių, kol nebelips prie rankų. Uždengus laikyti šiltoje vietoje apie 45-60 min. kol padidės dvigubai.
Cukrų, skirtą įdarui, sumaišyti su tirpintu sviestu ir cinamonu. Pakilusią tešlą iškočioti į didelį stačiakampį (tešlos storį reguliuokite pagal save – jei norite daug sluoksnelių, kočiokite ploniau ir atvirkščiai). Tešlą aptepti įdaru, standžiai suvynioti į ritinėlį ir supjaustyti gabaliukais. Bandeles sudėti į skardą ir palikti 30 minučių kilti. Tuomet aptepti pienu ir kepti iki 180 laipsnių °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol gražiai parus.
Saldžių akimirkų!!
Labai saldžiai ir skaniai atrodo, man niekaip nepavyksta su mieline tešla susidraugauti
PatinkaPatinka
Odeta, ačiū :). Su mieline tešla svarbiausia turėti kantrybės – gerai išminkyti ir išlaukti, kol pakankamai pakils. Tada tikrai pavyks susidraugauti 🙂
PatinkaPatinka
Ehh, kaip gardžiai atrodo, dabar jau gailiuosi, kad vakar į svečius neužsukom 😀
PatinkaPatinka
Giedre, aha, tikrai gaila, kad neužsukot. Bet dėl jūsų galėsim pakartot bet kurią kitą dieną 😉
PatinkaPatinka
Reblogged this on Turiu gyvenimą and commented:
Reikia išsikepti. Ačiū už pasidalijimą
PatinkaPatinka
Uke, tikiuosi bandelės pavyks ir patiks 🙂
PatinkaPatinka
Turiu džiovintų mielių. Kiek jų reikėtų dėti? Ačiū 🙂
PatinkaPatinka
Sausų mielių reiktų 14-15 g (paprastai naudoju dr. Qetker). Šių mielių nereikia kildinti – tiesiog jas sumaišykite su miltais, o šiltą pieną supilkite tiesiai į miltus ;).
PatinkaPatinka