Cigarettes Russes arba saldžios…cigaretės

Vienas desertų, kur vos keli paprasti ingredientai virsta į nuostabų ir tobulą kepinį, tirpstantį burnoje, smagiai trupantį, saldutėlį. Ranka tiesiasi dar ir dar… , kol nelieka net trupinių. Gana lengvai pagaminamas, tik reikalaujantis truputį daugiau laiko. Pristatau belgiškus vafliukus – sausainius Cigarettes Russes.

Reikia (apie 35-40 cigarečių :)):

3 kiaušinių baltymai;

3/4 st. cukraus;

3/4 st. miltų;

75 g sviesto;

1 a.š. vanilinio cukraus.

Orkaitę įkaitiname iki 175°C. Ištirpiname sviestą. Baltymus plakame pamažu pildami cukrų. Plakame kol supilsime visą cukrų ir vanilinį cukrų, o masė taps standi ir blizganti(apvertus dubenį turėtų likti vietoje). Pamažu įmaišome miltus. Galiausiai – tirpintą sviestą. Nesijaudinkite, masė truputį sukris, bet taip turi būti.

Pasiruošiame pora kepimo popieriaus lapų. Arbatiniu šaukšteliu kabiname tešlą ir su juo išpiešiame maždaug 10 cm apskritimą. Ant vieno lapo piešiame tik 4 apskritimus, nes iškepę jie labai greitai sukietėja ir daugiau susukti į vamzdelį paprasčiausiai nespėsite. Kepame apie 5-7 min., arba kol gražiai pagelsta. Ištraukus iš orkaitės reikia skubėti kuo greičiau suvynioti  sausainius į cilindrą. Jei nespėjote suvynioti laiku, galite kelioms sekundėms sugrąžinti sausainius į orkaitę ir jie vėl suminkštės.

Saldžių akimirkų!

 

 

 

Advertisements

6 thoughts on “Cigarettes Russes arba saldžios…cigaretės

  1. Isbandzius keleta cia paskelbtu receptu, kurie buvo labai pasiseke ir isgirti, nusprendziau pereiti prie desertu. Nors visada galvojau, kad esu visai kieta desertuose – kaip as giriuosi – per valanda galiu nedideli “skruzdelyna” pagaminti. Bet su sitais man nieko nesigavo. Skonis tikrai geras – bet man viskas prilipo prie kepimo popieriaus. Nei saltos nei karstos. Neimanoma atplesti. Su popierium juk nevalgysi. Tai viska ismeciau 😦

    Patinka

  2. Zemuoge, jeigu gerai išplakėte baltymus su cukrumi ir laikėtės proporcijų – sausainiai neturėjo taip labai prilipti prie kepimo popieriaus. Priežastis, kodėl nepasisekė, gali būti ir dėl paties kepimo popieriaus kokybės.

    Patinka

    1. Proporciju as laikausi, kaip mokslininke – jeigu parasyta 20 gramu, tai ir idesiu 20gramu, o ne 21. Nes sveriu preciziskai. Isplakiau baltymus puikiai. Patirties saldumynu gamyboj turiu daug. Del popieriaus – net nezinau 😦 kepu labai daug dalyku, bet niekados niekas dar nebuvo prie popieriaus prilipe. Todel nenoriu tiketi, kad jo kokybe kuo nors kalta.
      Tai dabar sedziu ir mastau kodel taip ivyko. Net prilipo taip – kad visiskai nuplest nejo. Apie vyniojima net nekalbu 😦

      Patinka

      1. Na, jei proporcijos geros, tuomet kaltinčiau popierių. Šiuos sausainiukus kepu gana dažnai ir pastebėjau, kad ne visų rūšių popierius yra tinkamas. Jei dar kada sumąstysit kepti, bandykite ant kitokios rūšies popieriaus.

        Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s