Puikios ir sočios salotos žvarbiam ir vėjuotam vasario vakarui.
Dviems nedidelėms porcijoms reikės:
Poros saujų virtų smulkių pupelių;
Pomidoro;
pusės raudonojo svogūno;
Avokado
Poros riekelių baltos duonos;
0,5 a.š. Provanso žolelių;
po 0,5 a.š. balzamiko acto ir citrinos sulčių;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų
Duoną supjaustome kubeliais, barstome druska, pipirais, Provanso žolelėmis, apšlakstome 0,5 v.š. aliejaus ir kepame iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus. Kol duonytė kepa, kubeliais supjaustome avokadą ir pomidorą, kuo smulkiau- svogūną. Susiplakame padažiuką iš balzamiko acto, citrinos, likusio aliejaus, druskos ir pipirų. Sumaišome duonos kubelius su daržovėmis, užpilame padažu ir SKANAUS!