Kiaulienos paštetas su kepenėlėmis ir pistacijomis

Paštetai mane visada kažkuo nepaaiškinamai žavėjo. Man jie nekasdieniški, tokie, kurių gamybos paslapčių dar iki šiol neatskleidžiau iki galo. Taigi, paprasto ir gero recepto ieškau senai. Šis jau netoli to gerumo, kokį aš įsivaizduoju.

Nemažam paštetui pagaminti reikės:

700 g rupiai maltos kiaulienos mentės

300 g vištienos kepenėlių, supjaustytų nedideliais gabalėliais

300 g plonai pjaustytos šalto rūkymo šoninės

1 nemažo kiaušinio

1 nedidelis svogūnas

2 skiltelės česnako

druskos

po 1 a.š. kvapiųjų ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

2 a.š. saldžios paprikos miltelių

gero žiupsnelio džiovintų čiobrelių

saujos lukštentų pistacijų

50 g sviesto ir 2 v.š. aliejaus

Gaminame:

Orkaitę įkaitiname iki 170 °C. Svogūną ir česnaką susmulkiname, apkepame aliejuje kol taps skaidrūs. Atidedame, kad pravėstų. Kepenėles apkepame svieste 9mažą gabaliuką sviesto pasiliekame skardai patepti), kol gražiai apkeps, baigiant gardiname čiobreliais ir trupučiu druskos. Nemažame dubenyje maišome mėsą, keptus svogūnus ir česnakus, beriame druską, pipirus, lukštentas pistacijas. Mušame kiaušinį ir dar kartą labai gerai išmaišome. Galiausiai sudedame praaušusias kepenėles ir dar kartą išmaišome. Pailgą kekso formą ištepame sviestu, išklojame šoninės juostelėmis. Pabarstome puse paprikos miltelių, Sukrečiame mėsos masę į formą, išlyginame, vėl barstome paprika ir užklojame šonine. Formą uždengiame folija, įdedame į didesnę skardą su karštu vandeniu. Kepame apie 2 val. Iškepusį paštetą ataušiname, išimame iš formos ir valgome su krienais, marinuotomis ar šviežiomis daržovėmis, ar tiesiog, su juoda šviežia duona. Labai skanu!

 

 

 

Advertisements

One thought on “Kiaulienos paštetas su kepenėlėmis ir pistacijomis

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s