Cukriniai rageliai

Žiema buvo tokia neįtikėtinai trumpa ir todėl visai neprailgo, kaip niekad. Taip greit ištirpo, kaip sniegas per šį savaitgalį. Gera matyt ir jaust, kad jau po truputį pavasarėja.

Šio savaitgalio kepinys buvo cukruoti rageliai – paprastučiai, maži kepinėliai, lengvai pagaminami ir greit suvalgomi.

40-iai ragelių reikės:

125 g tirpinto sviesto

1 kiaušinio

1/4 st. šilto pieno

10 g šviežių mielių

0,5 a.š. kepimo miltelių (originaliame recepte daugiau)

250 g miltų

1/5 a.š. druskos

apie 5 v.š. cukraus

Piene ištirpinti mieles. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, supilti pieną su mielėmis, įmušti kiaušinį, supilti ataušusį sviestą, suberti druską ir užminkyti tešlą. Ją laikyti šaldytuve 2 valandas.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą padalinti į 5 dalis. Ant stalo paberti šaukštą cukraus ir ant jo iš vienos tešlos dalies iškočioti apskritimą. Jį padalinti iš pradžių į keturias dalis, o po to kiekvieną ketvirtadalį  padalinti į tris trikampius. Pradedant nuo trikampio pagrindo, susukti ragelį.

Ragelius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 25-30 min. arba kol gražiai parus. Stebėkite, kad nepridegtų ragelių apačia, nes jie labai cukruoti ir greit skrunda.

Idėją radau čia

Saldžių akimirkų!

12 komentarų “Cukriniai rageliai

    1. Vilma, ačiū! Man irgi buvo keista, todėl kepimo miltelių labai sumažinau, o kitą kartą pabandysiu ir visai nedėti.

      Patinka

Parašykite komentarą